PENDİK EVLENDİRME DAİRESİ / NİKAH İŞLEMLERİ / ADRES BİLGİLERİ

20 Eki 2012 fotodugun In EVLENDİRME DAİRELERİ

Adres : Batı Mahallesi Ankara Caddesi Tevfik Fikret Sokak No:1 Pendik / İstanbul (Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi – Nikâh Salonu)

Telefon : 0216 483 20 54

Nikâh işlemleri için gerekli evraklar;

1 – Evrakların teslimi Sabah 09.00-12.00 saatlari arasında olup; çiftlerin birlikte gelmelerizorunludur. Çiftlerden birinin Pendik sınırları içinde ikameti esastır.

2 – Müracaat eden çiftlerden ilçe dışında oturanların, yerleşim yeri belgesi (İkametgah Belgesi) getirmesi zorunludur.

3 – İkameti il dışında olup müracaata gelemeyenler oturdukları ilçe Nikâh Memurluğundan “Evlenme İzin Belgesi” alıp gönderebilir.

4 – Müracaat sırasında resimli ve bekâr yazılı Nüfus Cüzdanları asılları ve fotokopileri bulunmak zorundadır.

5 – Bir adet yarım kapaklı dosya, 5 adet fotoğraf (6 ay içerisinde çekilmiş olacaktır. Fotokopi resim kabul edilmemektedir.)

6 – Çiftlerin evlenmeye engel hastalığının bulunmadığını gösteren “Sağlık Raporu” Aile Hekimliğinden alınacaktır. (Kan tahlilleri ve Akciğer filmi çekilmiş halde olacaktır.) 

Not: Eşler arasındaki mal rejimi konusuna ilişkin bilgileri Hizmet Rehberi içerisinde Tapu bölümüne bulabilirsiniz.

Nikâh Yapılabilmesi için gerekli şartlar (Reşit olmayanlar için);

1 – Bay ve Bayan 17 yaşını doldurmadıkça evlenemez. Ancak Asliye Hukuk Mahkemesinden Evlenme İzin Kararı ile evlenebilir.

2 – Onyedi yaşını dolduran Bay-Bayan Anne ve Babanın Noterden alacağı Muvafakatname ile evlenebilirler.

 

Boşanmış veya Dul olan Bayanlar:

1 – Boşanmış veya Dul olan Bayanlar; Boşanma ve Ölüm tarihlerinden itibaren 10 ay boyunca evlenemezler. Ancak bu zaman zarfında evlenmek isteyenler Mahkemeden İDDET MÜDDETİ Kararı getireceklerdir. Bu karar yabancı vatandaşlarıda kapsamaktadır.

Yabancı Evlilikler için gerekli olan evraklar:

1 – Avrupa ülkeleri vatandaşları kendi ülkelerinden çok dilli Evlenme Ehliyet Belgesi ve Doğum Sicil Raporu alacaktır.

2 – (LA HAYE) Sözleşmesine taraf ülke vatandaşları kendi ülkelerinden alacakları Apostille Şerhli Evlenme Ehliyet Belgesini veDoğum Belgesini Noterden tercüme ettireceklerdir. Belge tercümesi ve kimlik olarak alınacak Pasaport’ta isimlerin birebir aynı olmalısı gerekmektedir. Bir harf hatasında müracaat kabul edilmemektedir.

3 – (LA HAYE) Sözleşmesine taraf olmayan ülkelerin vatandaşları kendi ülkelerinden alacakları Evlenme Ehliyet Belgesini ve Doğum Belgesini ülkelerinde bulunan Türk Dışişlerine Tasdik ve Tercüme ettirerek müracaatta bulunabilirler.

4 – Yabancı ülke vatandaşları Türkiye’de ise İstanbul’daki kendi Konsolosluklarından alacağı Evlenme Ehliyet Belgesini İstanbul Valiliğine onaylatacaklardır. İstanbul’da Konsoloslukları yok ise Ankara’daki konsolosluklarından alacakları belgeyi Türk Dışişlerine Tasdik ve Tercüme ettirerek getirebilirler. Bu evraklarda Anne-Baba adı, doğum yeri ve tarihi açık ve net bir şekilde belli olmak zorundadır.

5 – Getirilecek Evlenme Ehliyet Belgelerinde isim, soyisim, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı açıkça ve hatasız yazılı olması gerekmektedir. Aksi takdirde Doğum Belgesi getirilmesi zorunludur.

Not: Vize problemi olanların başvuruları kesinlikle kabul edilmeyecektir. Müracaat evrakları düzenlenen tarihten itibaren 6 ay (180) güngeçerlidir.

Yorumlar: 1

  1. bora açıkgüllü 17 Nis 2013

    4 temmuz tarihine nikah başvurusu yaptık fakat bu tarihi 6 veya 7 temmuz’a almak istiyoruz.. mümkünmüdür ve ne yapmamız gerekiyor..

Sorry, the comment form is closed at this time.